luni, 10 septembrie 2007

Povestea unei căsătorii perfecte

Fata (material brut)
Făcea 21 de ani şi încă nu se măritase. Părinţii (iubitori!), dar şi cele 7 mătuşi, 5 unchi, verişoarele, ba chiar fosta ei învăţătoare şi profesoara de română îşi făceau griji. Dacă nu se mărită acum, e groasă. Intră în categoria fetelor bătrâne, capătă tabieturi, e nervoasă pe fond hormonal, face prostii etc.

Consiliere profesională
Aşadar s-a strâns toată lumea într-o mare adunare de familie (şi nu numai) şi a dezbătut problema. Buna Nicolina a spus că ea are în sat un băiat bun şi muncitor cu casă mare şi o sculă mare cum aveau bărbaţii o dată, nu ca puţoii de azi. Mătuşa Tamara a spus că şi ea ştie în mahala un băiat bun şi devreme acasă şi o are groasă ca cheia de 30. Tăticul atunci s-a supărat şi a zis că el nu-şi dă fata după toţi neisprăviţii fără şcoală, că fata e intelectuală şi a terminat liceul cu 10 şi e la facultate şi el vrea un intelectual cu Merţan şi situaţie. Profesoara de română a spus atunci că ea o cunoaşte pe o doamnă foarte serioasă care se ocupă de consilierea matrimonială. Au decis ca la următoarea întrunire să discute cu doamna.

Sfaturi practice
Doamna se prezentă exact aşa cum spusese profesoara de română. Foarte serioasă. Era bine îmbrăcată (Armani sau Steilmann; în orice caz, bine). Pe fiecare deget avea un inel de aur, iar în urechi nişte cercei aşa de grei că îi lărgiseră găurile. Se vedea pe ea că este o femeie foarte foarte serioasă!
„Abordarea mea”, începu doamna,”este că, dacă vrem să avem succes în căsătorie şi căsătoria fetei să semene cu căsătoriile sănătoase din trecut, trebuie să recurgem la înţelepciunea milenară a poporului român!” Toţi murmurară aprobator. Cum nu se gândiseră ei la asta? Şi doar era limpede ca lumina zilei! Ce înseamnă specialistul, dom’le!
„Soţia trebuie să fie”, continuă doamna,”o mamă bună pentru copii, gospodină în bucătărie şi curvă în pat!” Corect! Avea dreptate! Şi doar era atât de simplu! Cum nu se gândiseră ei la asta?
„Aşadar”, şi acum doamna creştea vizibil în ochii lor, „pentru a fi o mamă bună, femeia trebuie să nască! Numai cea care a dat naştere ştie ce este iubirea de mamă şi îşi protejează ca o leoaică neînfricată puii!” „Ce frumos vorbeşte...!” murmură buna Nicolina şi o lacrimă îi miji în colţul ochiului drept.
„Pentru a fi o bună gospodină, trebuie să aibă experienţă în bucătărie!” Inutil să vă spun că toată lumea a dat din cap aprobator.
„Iar pentru a fi curvă în pat, trebuie să fie curvă!” „Da, da, da!” se auzi din 50 de piepturi.
„Dar cum? Cum...?” dădu să întrebe mătuşa Tamara.
Doamna făcu un gest teatral şi marţial şi toată lumea îşi ţinu răsuflarea: „Răbdare! Am soluţii pentru toate aceste probleme!”
„În primul rând – pentru a fi bună gospodină trebuie să lucreze în bucătărie. Eu am un prieten care are un restaurant. Acolo va face practica. Pentru a fi curvă, trebuie să facă trotuarul o săptămână.”
„O săptămână?”, spuse mătuşa Tamara, „Nu e cam puţin?”
„Prietenul meu,” începu doamna şi se uită aşa mustrătoare la mătuşa Tamara că aceasta se făcu mică şi umilă, „este cel mai mare peşte din oraş. Educaţia pentru el este punctul esenţial. Multe din fetele lui au început cu gândul de a se mărita, dar s-au îndrăgostit de meserie!”
„Şi cu mama cea bună cum rămâne?” întrebă tatăl.
„Păi după ce face trotuarul şi capătă un aşa bogat sortiment de icre, nu face un copil din flori?”
Corect! Tatăl îşi dădu cu palma în cap. Cum nu se gândise? Era doar clar!
Întrunirea decise cu unanimitate de voturi să o angajeze pe doamna ca meditatoare matrimonială.

Restaurantul
Aşadar fata trecu, încurajată puternic de familie şi sub directa supraveghere a doamnei, la desăvârşirea naturii ei de soţie (soţie iubitoare).
Mai întâi munci în restaurantul lui Giovani, un italian bătrân şi nebun. Când o văzu îi spuse bucătarului: „Vasile, pune-o pe proasta asta să taie ceapă!” Fata se apucă să taie ceapă şi plânse vreo 3 ore cu ceapa în nas. „De ce plângi, fată, hăi?” o întrebă moldoveanca Lenuţa, care făcea curăţenie în restaurant. „De emoţie că mă mărit”, răspunse fata.
După ce tăie ceapă 3 zile, o puseră la tăiat ardei.

Pe trotuar
Machiată puternic, fustă scurtă, chiloţi cu găurică, ciorapi plăsuţă şi geantă roşie. Echipament perfect. Îi veni greu la primul client – un şofer transpirat care nu ţinea mult. La al doilea client luă un gât de vodcă şi îşi făcu curaj, iar la al treilea client (terminase deja sticla) începu deja să îi placă. După o săptămână se despărţi de fete şi de peşte cu lacrimi. Le promise că le va scrie şi va mai trece pe la ei.

Diplomă
De la doamna primi o diplomă. „Se acordă junei............... la absolvirea cursului de soţie perfectă, cu multe urări de bine şi fericire în căsnicie.”

Prinţul
L-a găsit pe Fernando. Era mic, burtos, plin de bani şi venea taman din Spania. A rămas profund impresionat de talentele ei şi a jurat că e făcută să fie nevastă. Fata era un geniu al măritişului.

3 comentarii:

Dan CĂLIN spunea...

Sefu', imi faci si mie cunostiinta cu o nevasta perfecta ca asta? Te rog eu frumos, ca vreau sa ma marit, am vrut sa zic insor. Chelie am si eu, burta nu prea, iar bani ce sa mai zic... am nevoie. Dar ne intelegem noi, pentru ea fac orice. O duc chiar si la Techirghiol sa se dea cu namol. Pa bune, sa moara diriginta la fata mea daca te mint!

Radubu spunea...

Sigur, don' Dan! Se poate? Dar avem o intreaga galerie de personaje din astea pentru dumneavoastra. Din penel sau, mai bine zis, din tastatura le fac pe fetele astea cum vrea muschiu' lu' matale. Le vrei mai grase, mai slabe? Mai frumoase, mai devreme acasa?

Dan CĂLIN spunea...

Draga domnule, ma bucur ca poti sa ma servesti cu ce vrea eu. Dar nu imi place ca vrei sa imi dai fete din astea, cum se zice, virtuate. Eu vreau una din alea in carne si oase, cum ar zice filozofu ala din Piata Ovidiu din Costanta. Vreau sa pun mana pe ea. Una din astea se poate?